27-04-2015

Den här helgen har varit väldigt blandad, men bra ändå. I fredags var vi lediga från skolan vilket var skönt, spenderade den med lite plugg och återhämtning från köpenhamn. På kvällen gick vi ut, vi var först hemma hos Elias ett jättestort gäng, när vi precis skulle gå in på strömpis hade en av oss glömt legg så några av oss gick till Satin istället, efter någon timme där drog jag o hanna till Mc för en nattglass följt av en väldigt rolig promenad hem. 
 
I lördags blev jag hämtad hos hanna av mamma och pappa, vi åkte till stan för att äta lite lunch och resten av lördagen försökte jag plugga men mest kollade serier, kvällen spenderade jag hemma med sushiätande och filmtittande, så skönt! 
I söndags mådde jag mindre bra, plugget stressade mig så otroligt att det var det enda jag kunde tänka på i princip. Mamma och jag övningskörde en liten stund vilket gick rätt bra ändå. Senare under kvällen kom hanna som en räddare i nöden och hämtade mig i sin bil. Vi körde ut på landet, kollade hennes gamla sommarstuga och plockade vitsippor. Fick massa pepptalk och vi pratade ut om livet som vi brukar kunna, hon är bäst! 
 
det blev en del bilder på hanna, men det är bara fint ju

new in

kom på att jag inte visat det jag inhandlat från varken amsterdam, london, stockholm eller liknande så här kommer ett inlägg med det jag köpt den senaste tiden, tog inte med allt då det skulle bli ett rätt långt inlägg men mina guldklimpar fick det bli.
klänning från weekday
kort jeanskjol från topshop
mörkblå jeansjacka, dock ser den grå ut...blev något konstigt med ljuset! 2Hand
här var jag jättesmart och använde blixt... den här jackan har jag iaf levt i den senaste tiden, en svart samet/manchester jacka i jeansjacka modellen haha, 2Hand
brun liten väska som varit min räddare under resor och utekvällar, också 2Hand
"Tygpåsryggsäck", rätt obvious att den är från beyond retro
deo, smink från rimmel och body lotion från soap and glory
örhängen från six
och mina älskade drömiska skor från topshop! 
 
har även införskaffat ett par tröjor, yogabyxor, underkläder och solglasögon mm. dock blev inget bra på bild eller passade sig här på bloggen
 

köpenhamn

I tisdags åkte vi med skolan till Köpenhamn. Med skolan besökte vi Christiania och FN-byggnaden. Christiania var ett väldigt speciellt ställe, som ett kollektiv fast lika stort som ett bostadsområde. Stämningen där var mysig och familjär men samtidigt lite skrämmande vid vissa områden. Dock ett ställe som vore coolt att på i en kortare tid! FN-byn som den kallades var även en häftig upplevelse, under de föreläsningar vi fick så fick jag ett mycket större intresse av FN än vad jag haft förut, en liten önskan grodde inom mig att jobba där någon gång i framtiden. 
 
Vi hade även en heldag då det var "fritid". Hanna och jag började med en frukost i den botaniska trädgården, njöt av solen och spanade på snygga danskar. Resten av dagen utforskade vi staden, vi gick på den klassiska shopping-gatan, och vek ner på smågator där det såg mysigt ut. Under lunchen hittade vi ett mat-torg som påminde lite om Rom, vilket var jättemysigt! Resten av dagen shoppade vi, gick i affärer och en liten promenad längs nyhamn. Dagen var jättemysig verkligen, och vi har bestämt oss för att det absolut inte är sista gången vi besöker Köpenhamn! 
 
 
 

stockholmsresa och utgång

Helgen har bara bestått av spontanitet, väldigt kul men inte lika gällande mitt pluggande...
I Fredags åt jag middag och kvällsfika på stan med mamma och hennes kompis. Senare under kvällen gick jag ut spontant med astrid, Elias, Linus, Oskar mfl. det var en rolig kväll men lite kaotisk framåt slutet.
Igår bestämde mamma och jag oss vid 8 på morgonen för att åka till Stockholm, målet var balskor och vårjacka, kom inte hem med något utav det.. men stockholm är alltid mysigt, speceillt vid 14 grader och sol.
Under kvällen hemma i Örebro åkte jag in till stan för att möta upp ett gäng vänner, vi satt på bells ett tag för att sen gå till uteservering, det var mysigt att träffa alla och prata osv. men jag var sjukt trött så det var i princip det enda jag satt och tänkte på.
Idag är det samma planer som för varje söndag; plugga, övningssköra och städa
 
 
hittade världens bästa trapp på urban deli i stockholm
brukar vara dålig på att ta bilder men det blev nästan lite för många den här helgen haha

I wanna learn to love in kind, because you're all I ever long for

Just nu har stressen lagt sig för stunden och skolveckan har varit till för att slappna av känns det som, förutom nationella provet har det varit rätt lugnt och vi har knappt några lektioner. Behövde verkligen det! Kände för att göra ett extra inlägg denna vecka av någon anledning. Anyway, Hanna (världens duktigaste) har tagit körkort i veckan!! så efter skolan tog hon och jag en biltur, bland annat till Marieberg där jag bjöd henne på en fika, hon förtjänar dock mycket därtill! 
 
 
Jag firade även Sofia i onsdags på bells då hon fyllde 19! så sjukt att vi kännt varandra i typ 13 år nu, min finaste vän.
lika suddiga som vanligt..
 
Idag började vi runt 12 så hanna kom hit med bilen imorse och åt lite frukost, sen under förmiddagen fixade vi lite ärenden för att sen åka till skolan. Efter skolan (som varade i ca1 timme) så pluggade vi lite, hämtade ut hennes balklänning(!!) etc. Nu när hon har körkort är jag så bortskämd, blir skjutsad hela tiden (älskar det hehe) 
vi såg identiska ut..

12.04.15

Den här helgen har verkligen varit en av dem stressigaste, eller rättare sagt mest påfrestande. I fredags hade jag huvudvärk från första stunden jag vaknade tills jag gick och la mig, allt på grund av stress och oro. Under fredagen lyckades jag iallafall pricka in en tidig middag med mamma på stan, och lite mys med min syster. 
Under lördagen pluggade jag från morgon till kväll, lyckades få en hel del gjort vilket jag är väldigt nöjd med! Under kvällen tog jag därför en välförtjänt paus och träffade Sofia, vilket jag inte gjort på länge. Vi åkte till maxi och köpte lite gott till kvällen för att sen kolla film hos henne, dock pratade vi mer än kollade film, men det är väl det bästa egentligen? 
 
Idag har jag haft ständig huvudvärk också, och hjärtat har nästan bultat för hårt så jag trodde det skulle brista. Jag är sjukt stressad, mest över nationella men även över gymnasiearbetet. Så idag har jag råpluggat men inte lyckats så bra pga. huvudvärken och andra distrationer. Jag har även träffat hanna en kortis på stan för att gå på retromarknaden, jag var lite inne i mig själv och min stress så lyckades inte fynda något. Jag har även övningskört med mamma, det gick helt okej bra. Resten av dagen/kvällen ska jag bara läsa, läsa och åter läsa.
 
varit rätt dålig på bilder den här helgen men hoppas det är förståeligt! 

dagens lista

Vad ska du göra i helgen?
Idag ska jag plugga på mitt gymnasiearbete och inför nationella provet. Sen ikväll ska jag träffa Sofia för en film och myskväll. Imorgon ska jag plugga ännu mer, kanske gå på retromarkanden och övningsköra! 

 

Vad blir ditt nästa köp?
Förmodligen YEAH biljett om inget annat kommer där mellan.

Vad lägger du mest tid på?
Hemskt nog är det serietittande.. även transportsträckor, mellan skolan osv. eftersom den ligger så långt bort nu.

Hur överraskar du någon du tycker om?
Oftast med någon slags present eller förberedd myskväll.

Vad ropar du in i baren och i vilken då?
En P2 eller någon öl/cider, beror på vad ekonomin låter mig ta.

Vart ska du resa här näst?
Köpenhamn tror jag med klassen! Men kanske lyckas klämma in någon stockhomstrip med.


06.03.2015

Har i princip fyllt hela mitt påsklov vilket varit skönt, hunnit med både viktiga och roliga saker. Hela veckan har jag gått på körkortsteori, även pluggat vanliga skolämnen och lyckats pricka in min första körlektion. 
Efter teorin passade jag på att träffa lite vänner under veckan. Jag åt lunch med hanna, fika med (en annan) hanna och så fikade jag med Elias, träffade även astrid för en minifilmkväll. Vi gick även ut en kväll, dock var det vissa händelser under kvällen som gjorde den mindre bra, men det är alltid roligt att umgås med sina vänner! 
Jag har även firat påsk ett par gånger med släkt och familj, samt gått på bio, insurgent. De resterande dagarna kvar av lovet ska jag plugga, plugga och åter plugga...
 
finaste vännen på green fellow
här trängde vi ihop oss på en toa på ritz
fika nummer två under veckan på paolos
köpt påsktårta i linköping
och så lyckades man äta ett efterlängtat påskbord

RSS 2.0