kräftis

Började helgen med en kräftskiva på fredagskvällen med föreningstjejerna. Vi var hemma hos Hanna och så sov vi alla (nästan) kvar där över natten. Morgonen efter vaknade vi, åt storfrukost och gjorde melodikrysset (så lill-gammla). Resten av lördagen spenderade jag med att städa, plugga, övningsköra och ha en lugn filmkväll. Idag åkte jag till hanna på morgonen, vi pratade lite om saker och ting. Senare vid lunchtid kom Merri och Karin, vi lagade mat och sen pluggade vi. Fokuset var inte det bästa men fick lite gjort och lite hjälp av mina vänner. En cheesecake och en kladdkaka senare åkte vi hem och nu sitter jag här hemma och tittar på orange is the new black. Ska äta mat snart och fixa inför imorgon, sen försöka lägga mig tidigt! 
 
hela gänget (minus mathilda som tar bilden)
gosisar
plockade även äpplen i hannas mysiga trädgård
 

USA del 2 - Roadtrip

Vi började vår roadtrip med att åka till en fiskeby som hette Annapolis, väldigt liten by men mysig. Vi åkte därifrån med tåg till Washington över dagen och turistade lite där. 
Det var förvånansvärt lite folk, kändes som vi gick fel hela tiden eftersom inga i princip var där, men vi hittade chinatown och strosade runt där en liten stund.
 
såklart tittade vi även på vita huset och andra kända byggnader.
familje-selfie som blev allt annat än bra, vi ska inte ens tala om mitt leende (?!)
 
Vi åkte vidare söder ut till en ö som hette chincoteague Island och som jag tyckte var otroligt mysig.
Efter en badstad åkte vi till en annan 
 
Här näst åkte vi till Cape May
har nästan inga som helst bilder från detta ställe tyvärr, tog mest bilder där med min engångskamera. 
här tyckte man om att hänga och mest pga alla snygga surfdudes, jag är typ kär
Även fast jag knappt tog några bilder från Cape may var det en av mina favoritställen, kanske just därför jag knappt tog bilder..? 
 
Sen åkte vi vidare "hemmåt" Vi åkte till Atlantic city, mest bara för att vi ville se allt man sett på film osv och försöka förstå "spelkulturen" haha. 
Kändes som man inte behövde lämna själva byggnaden då allt man kunde tänka sig fanns under ett o samma tak i vårt hotell. De hade byggt byggnaden så att man skulle känna sig utomhus fast man var inomhus.. ja ni ser på de örvre bilderna
det fanns dock en jättefin boardwalk med fina ställen där man kunde vika ner till stranden
 
Roadtripen var jätterolig och mysig. Det var kul att se hur andra delar av USA har det förutom just t.ex. New York eller LA som man oftast ser på film osv. Mitt favoritställe (som sagt) var Cape May. Där fanns det massor av snygga surfkillar och det kändes verkligen som ett typiskt amerikanskt sommarställle, som typ alla amerikanska familjer hade sina sommarstugor där. 
Nej men roadtrip i USA är verkligen jättekul, nästa gång blir det nog inåt landet eller längs västkusten! 
 
 

shopping i USA

Såklart kan man inte lämna USA utan att shoppat. Försökte satsa på hösten men det blev väl lite blandat. Let me know what you think! 
 
smink från maybleine och rimmel, skosnören till mina höga docs, hårband från forever 21, handsprit från bath and bodyworks, handcreme från sephora och nagellack från essie
kjolar från forever 21
långärmad mag-tröja från forever 21, linne från brandy melville
bh(liknande bustier) från H&M
klänning från forever 21
 
tröja/klänning med jättehög slits från forever 21
svarta jeans från Levis
T-shirt klänning från Urban Outfiters
Låga docs (tagit ur sulan, därför de ser slitna ut) och vans
 

USA del 1 - New York

Familjen och jag åkte på en ca två veckors resa till USA. Ingen utav oss har varit där förut så alla var lite ovetande och nyfikna vilket var jättekul. Vi började med åtta dagar i New York och sen åkte vi vidare på en road-trip i ca 7 dagar. 
 
Delar upp resan i separata inlägg och börjar med (det bästa) New York. Jag var faktiskt inte en jättebra fotograf, tog inte lika mycket bilder som man egentligen borde haha, men hade fullt upp med att tursita och bara njuta typ. Hade även en engångskamera så där finns nästan de finaste bilderna! 
 
bodde granne med inspelningsplatsen av late show och..
...det ryktades om att vi bodde granne med one direction med, såg tyvärr aldrig dem med tjejerna hängde mittemot vår entré ett par dagar, så vi hoppas väl att de fick se dem någon gång.
hotellet hade väl den finaste utsikten ever?!
älskade att äta mina (onyttiga) frukostar här!! (till och med då det regnade, sååå mysigt) 
Vi tog en båt-tur runt ön. Det finns så mycket mer manhattan än vad man tror!! 
älskade dean&deluca och bästa picknik maten i central park
ett brudpar gifte sig på samma ställe som chuck och blair i gossip girl!!
så fina parker i New York, Central park var så sjukt stor, fick liksom kolla kartan för att hitta runt där..men bryant park är nog min favorit ändå, där vi en dag köpte med oss muffins från magnolia bakery som vi åt där och bara tittade på människor och kände oss som new yorkers!
en dag hade de yoga i parken, och en annan kväll hade de utomhusbio!! hur mysigt?!
 
 
 
 
 
 
man turistar väl aldrig så mycket som man gör i new york, det finns så otroligt mycket fint och sevärt att se där!! här ovan är bland annat empire state building, union station, flatiron building och ground zero (world trade center).
vi åkte upp i empire på kvällen, det var otroligt fint där med ögonen men man fångade det inte alls lika bra med kameran tyvärr... skulle dock vilja åka upp dit en gång till kanske på en tidig morgon eller då solen går ner. 
det var så fint att gå över brooklyn bridge, precis som i film haha!!
besökte även muséer, här ovan bilder från The Met. Och ja jag satt på trapporna som de i gossip girl hehe..
vi tog även en snabb sväng in på guggenheim
 
tog en promenad lite högre upp. så fint att gå på high-linen, rekomenderar! 
här en armani-modell vinkade till mig <33333
converseaffären i soho
älskade la pain i soho
blev helt starstruck utanför carries hus!!! 
Min favoritdel av New York var nästan west village, greenwich village och SoHo. Det var så mysigt där, mycket folk men samtidigt inte lika mycket som i midtown. Det var mer pitoreskt med gulliga 2hand affärer, hörncaféer och msyiga gator. 
 
New York var en otrolig plats. Vissa stunder precis som man sett på film, och vissa inte. I verkligheten såg man såklart allt som var helt vardagligt, allt glamour som bara visas på film är såklart inte sant. Men på något sätt kändes det ändå som att deras vardagliga är mer glamour än vad det är här i hålan Örebro. Nej jag tyckte verkligen om New York och det är absolut inte sista gången jag åkte hit, satsar på en (längre?) resa efter studenten!! 

tillbaka till verkligheten

Har väl varit sämst i världen på att blogga.. men nu är jag tillbaka och ska försöka få lite rutin på det hela som med allt annat i mitt liv just nu. Vi har börjat skolan igen och nu (tyvärr) på risbergska.. känns verkligen som att börja ettan igen, men men det kommer säkert bli bra till slut. 
Sitter just nu med mitt första arbete och ska sen ta tag i mitt rum och lite annat. Har inte heller hunnit skriva någonting här om mina veckor i USA. Ska göra ett par inlägg med bilder osv så ska ni få ta en liten del av det.
 
Den här helgen har bara varit en vilohelg, men den har varit otroligt skön, regnig och grå vilket jag gillar. Har spenderat den med Hanna, vi gick på retromarknaden, och sen lagat mat och bara umgåtts i regnet. 
 
Hanna har så himla fint rum!! (vet dock inte varför bilden ser helt skev ut och som att hennes byrå lutar)
 

RSS 2.0